Nej til Narko på Ikast Musikliv – med Christian Fuhlendorff

Ikast Musikliv præsenterer stand-up komikeren Christian Fuhlendorff i samarbejde med Ikast-Brande kommunes Center for Rusmiddelbehandling og Lions Club Ikast. Normalt er det musikere, der fyrer den af på scenen til Ikast Musikliv, men det nye samarbejde har til formål at skabe oplysning og dialog i vores lokalsamfund om dét at tage stoffer.

Christian Fuhlendorff

Brug af narkotiske stoffer er noget vi bliver nødt til at tale om - også i et lokalsamfund. For unge bliver stoffer en løsning i at passe ind i andre sammenhænge eller en flugt fra det, som er svært at håndtere. For at kunne forebygge at et ungt menneske starter et brug af stoffer, er det væsentligt at vi begynder at tale på en anden måde om dét at tage stoffer.

Vi ved at forældre er en vigtig del af løsningen, når unge bruger stoffer. De har stadig en nøglerolle i unges trivsel. Ved også at gøre forældrene opmærksomme på unge og stofbrug, kan der dels sikres en forståelse og forhåbentlig også en dialog, hvor forældre går ind og aktivt tager ansvar og deltagelse i deres børn og unges trivsel.

Samarbejdet mellem de tre aktører vil sætte fokus på brug af stoffer gennem den 2 dages festival Ikast Musikliv, som afholdes 19+20. juni 2020. Festivalen er en årlig begivenhed/byfest, som hvert år tiltrækker ca. 1600 gæster over de 2 dage i aldersgruppen ca. 15-55 år. Her er der et stort talerør for at ramme Center for Rusmiddelbehandlings målgruppe, som jo netop er både unge og forældre – og gerne inden et misbrug opstår. Lions Club – ”Nej til narko” arbejde, bidrager med økonomisk støtte ved at sælge tulipaner, hvorfra overskuddet går til oplysningsarbejdet. Det er netop denne økonomiske støtte, som nu muliggør, at Christian Fuhlendorff gæster Ikast Musikliv.

Christian Fuhlendorff er offentligt kendt som en entertainer, der har udfordringer med stofferne helt inde på sit eget liv – han kan derfor fortælle livagtige historier med sig selv som midtpunkt, hvor han netop tager problematikken alvorligt i et komisk perspektiv.

Kæmpe tak til vores hovedsponsor:

Andelskassen

Andelskassen Ikast er hovedsponsor til årets Jule udgave af Ikast Musikliv i Bakkehuset.

En stor tak til vores sponsorer