Så er der havnefest i Ikast - Spænd røjserne og gør klar til stiv kuling!

Sømændene og deres charmerende ”mole-punk” har i mere end 15 år været er et af de mest originale indslag på den danske musikscene med musikalske referencer til Otto Brandenburg, John Mogensen m.fl.


De 9 sømænd fra Karrebæksminde har siden starten af 00’erne fået tildelt flere guld– og platinalbums, Danish Music Awards og masser af udsolgte spillesteder. Sømændene er kendt og elsket for, at genoptage den klassiske vise- og swingtradition og hele ideen om, at udsætte den danske sangskat for et vanvittigt show, høj teknisk musikalitet, konfettikanoner, bajere, lakridspiber og glimt i øjet er jo komplet imod enhver musikalsk fornuft.

Besætningen er en broget flok lige fra Styrmanden Jeppe Vig Find i front, ulasteligt klædt i jakke, hvid skjorte og slips til vigtige besætningsmedlemmer i overalls, træsko, banjo og mere brovtende attitude end frontmanden.


Sømændenes univers består af tjære, tovværk, blankpoleret messing, bardiske og kanoner og tager udgangspunkt i en tid hvor der var flere værtshuse end cafeér, flere sildemadder end sushistykker og flere sømænd end bloggere…


Sømændene er et veltiltrængt frirum fra det daglige ræs og en legimitation af det naturlige ønske om noget så simpelt som en bajer og en fest.